Dolar 32,5237
Euro 34,7479
Altın 2.491,58
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 20°C
Az Bulutlu
Muğla
20°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 23°C
REKLAM ALANI
Ağustos 10, 2017 10:37 am | Son Güncellenme: Ağustos 10, 2017 10:38 am
1.858
A+
A-

Dalyan’ı Dünya’ya Tanıtacaklar:

“Güle Güle Gidin”

Dalyan sevdalısı İngiliz belgesel yönetmeni Miriam Day Dalyan’ı Dünya’ya tanıtmaya hazırlanıyor.

Dalyan sevdalısı İngiliz belgesel yönetmeni Miriam Day bir yılı aşkın süredir çekimlerini yaptığı sinema belgeseli “Güle Güle Gidin” filmiyle Dalyan’ı Dünya’ya tanıtmaya hazırlanıyor.
Dalyan’ın tarihi, kültürü, insanını anlatan film; Dalyan’a Rodos’tan göç eden ailelerin hikayesinden Caretta Carettalar için verdiği mücadele ile tanınan Kaptan June, ilk turizmci Abidin Kurt gibi Dalyan’ın renkli simalarının anlatımıyla Dalyan’ın gelişim, değişim sürecini anlatırken bir yandan da çobanı, fırıncısı, pazarcısı, arıcılarıyla, düğünleriyle günlük yaşamı işliyor.
Yönetmen Miriam Day belgesel yapımının kendi fikri olduğunu, Dalyan’ın Dünya’da yeterince tanınmadığına inandığını söylüyor. “240 kişilik küçük bir köyün nasıl bir süreçle yılda yüzbin Avrupalıyı ağırlayan bir köye dönüştüğünü, buradaki zenginliği anlatmak, Dalyan’ın dört mevsimi, turizmden tarıma bütün bir yılını sinema belgeseliyle anlatmak istedim. 2 bölümün çekimlerini tamamladık 3. bölümün çekimleri 26 Ağustosta başlıyor. Dünyada birçok sinemada gösterime girmesini hedefliyoruz. Festivallerin yanısıra televizyon gösterimleri ile Dalyan’ın doğru tanıtımına katkı yapacağına inanıyorum.” dedi.
ÜCRETSİZ EKİP ÇALIŞMASI
2016 Nisan ayında çekimleri başlayan sinema belgeselinin yapımcılığını İngiliz Dishevelled Filmcilik üslenmiş. Belgesel çekimlerinde tecrübeli ve ödüllü görüntü yönetmeni Nigel Kinnings, profesyonel ses kayıtçısı Rory Smith ve Prodüksiyon amiri olarak Atakan Soruç’un görev aldığını belirten Miriam Day “Belgesel için vaktimizi, uzmanlığımızı ve ekipmanlarımızı hiçbir karşılık beklemeden ortaya koyuyoruz. Fakat seyahat, konaklama ve ekibin günlük ihtiyaç giderleri var. “Dalyan İztuzu Turizm ve Tanıtım Derneği” sponsorluk, Kaunos Tur rehberlik yapıyor. Çekimlerin 3’ünü gerçekleştirecek desteği bulduk. Fakat son çekim için halen yerel çekim giderleri, müzik, kurgu, seslendirme, birleştirme, yazılama, basım, çoğaltım gibi hususların tamamlanması için maddi desteğe ihtiyacımız var. Sizlerden alacağımız desteklerden kesinlikle ekibe herhangi bir ödeme yapılmayacaktır. Ekip işe film tamamlanıp gelir elde ettiği takdirde harcadıkları zaman, uzmanlık ve ekipmanlar karşılığı ücret almaları üzere anlaşma yapıldı” dedi.
Çalışmalarla ilgili geniş bilgiye internette “dishevelledfilms.com”dan yada facebook’ta “May You Go Laughing / Güle Güle Gidin” sayfasından ulaşılabiliyor.

 

FOTOĞRAFLAR İÇİN:
facebook’ta “May You Go Laughing / Güle Güle Gidin” yada
“dishevelledfilms.com”

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

  1. kariayolu derneği dedi ki:

    Kariayolu derneği olarak ekipten 2 kişiyi 2 gün misafir edebiliriz. İletişim kurar söylerseniz seviniriz.