

Başpehlivan İsmail Balaban oldu…
Ortaca bu yıl üçüncüsü düzenlenen Ortaca-Dalyan Yağlı Güreşleri’nde başpehlivanlığı İsmail Balaban elde etti.
Ortaca Belediyesi tarafından Dalyan Stadı’nda Türk bayrağı altında düzenlenen etkinlikte 13 kategoride 400 güreşçi yarıştı.
Başpehlivanlık için İsmail Balaban ile Hamza Köseoğlu karşılaştı. Rakibini yenen İsmail Balaban, başpehlivanlığı kazandı. Dereceye giren sporculara madalyaları törenle verildi.
Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, törende, üçüncüsünü düzenledikleri etkinliğe yoğun ilgi gösterilmesinin kendisini mutlu ettiğini dile getirdi.
Türkiye’deki yağlı güreşlerin sezon finali Dalyan’da yapmaktan gurur duyduklarını belirten Karaçelik, “Bu nedenle de Kırkıpan’da derece yapmış bütün şampiyon pehlivanlar Dalyan’da güreşti bu nedenle de çok önemli.” dedi.
Karaçelik, bu yıl Dünya Güreş Birliği (UWW) faaliyet programında yer alan Dünya Plaj Güreşi Şampiyonası’nın finalini de aynı yerde yaptıklarını belirterek bu nedenle mutlu olduklarını ifade etti.
Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın ise organizasyonun yapılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.
Ata sporu güreşi daha ileri seviyeye taşımak için çaba gösterdiklerini vurgulayan Aydın, “Seyircilerimiz 656 yıllık medeniyetimizin bir parçası olan ata sporu güreşlerimize sahip çıkarak bugün er meydanını doldurdu. Bu yıl plaj güreşi ile yağlı güreşi birleştirdik. Bu bizim için, ülkemizin tanıtımı için, yağlı güreşlerimizin de tanıtımı için çok güzel oldu.” diye konuştu.
Başpehlivanlığı kazanan İsmail Balaban ise birinciliği elde ettiği için çok mutlu olduğunu ifade etti.