Dolar 32,3650
Euro 34,9694
Altın 2.325,97
BİST 9.105,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Parçalı Bulutlu
Muğla
26°C
Parçalı Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 24°C
REKLAM ALANI
Ekim 18, 2017 8:08 am
1.480
A+
A-

Askıda “Bisiklet” var

Ortaca’da, bir bisiklet firması “Askıda bisiklet var” adı altında sosyal sorumluluk projesi başlattı. Süresi olmayan projeyle kullanılmayan bir bisikleti, ihtiyaç sahibi birine vererek toplumda yardımlaşma ve bisiklet alışkanlığının artırılması hedefleniyor.

Projede sadece bisiklet değil, forma ve kask gibi malzemelerde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

– Askıda “Bisiklet” var

Proje sorumlusu Zehra Erbil, “Askıda bisiklet var sosyal sorumluluk projemiz herkesin kendi imkanları ölçüsünde katılabileceği bir proje. Kimsenin cebinden beş kuruş para çıkmayacak. İnsanlarımızın kendi kullandıkları, çocuklarına aldıkları ancak şimdi kullanmadıkları bisikletleri bizim aracılığımızla bir çocuğu sevindirebilirler. Bizlere gelen bisikletleri hiçbir ücret almadan küçük rütuşlarla kullanılır hale getireceğiz. Bisiklete ihtiyacı olan bir kişiyi sevindireceğiz. Bunun bir süresi yok, isteyen istediği zaman bu projeye katkı koyabilir” dedi.

-Çocuklara bisiklet projesi

Bisiklet firmalarının sponsorluğu ile bazı okullarda öğrencilere bisiklet vererek bisiklet kullanımını teşvik etmeye çalıştıklarını ifade eden Zehra Erbil, “yine çocuklarımıza yönelik bir projenin çalışması içerisindeyiz. Çocuklarımız evden okula, okuldan eve gidip gelirken kullandıkları süreyi internet ortamında kayıt edecekler. Belirlenen sürede en fazla bisiklet kullanan çocuklarımız bisikleti olmayan bir arkadaşının bisiklet sahibi olmasını sağlayacak. Bunu belirli aralıklarla tekrarlayacağız” diye konuştu.

Projenin gönüllü kişilerin destekleriyle yürütüleceğini anlatan Zehra Erbil, şimdilik Ortaca’da başlatılacağını, genişletilerek diğer bölgelere de yaygınlaştırılabileceğini söyledi.

-Trafik yoğunluğunu bisiklet çözecek

Ortaca’da, Dalaman’da, Köyceğiz’de ve Dalyan’da araç yoğunluğu ve trafik sıkışıklığından herkesin şikayetçi olduğunu çözümün ise bisiklet kullanımında olduğuna dikkat çeken Zehra Erbil, “Bölgemiz bisiklet kullanımına çok müsait bir yer. İlk adım esnaflarımızdan gelebilir. Esnaflarımız evden işe gelirken ve gün içerisinde kurumlardaki işlerini bisikletle giderek halletmeleri halinde şehir içerisindeki trafik yoğunluğu büyük ölçüde rahatlayacak” ifadelerini kullandı.

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.