Dolar 32,3777
Euro 35,0535
Altın 2.326,80
BİST 9.091,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Parçalı Bulutlu
Muğla
26°C
Parçalı Bulutlu
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 27°C
Sal 24°C

AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete; “67 adet oy hanemize yazıldı”  

AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete; “67 adet oy hanemize yazıldı”  
REKLAM ALANI
Temmuz 5, 2018 1:44 pm | Son Güncellenme: Temmuz 5, 2018 1:46 pm
1.706
A+
A-

AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete;

“67 adet oy hanemize yazıldı”  

WhatsApp Image 2018 07 04 at 14.37.44 1 - AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete; “67 adet oy hanemize yazıldı”  

AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, geçersiz oyların fazla olmasından dolayı 13 ilçe seçim kuruluna başvuruda bulunduklarını belirterek, “7 İlçede yapılan sayım sonucu 67 adet oy hanemize yazıldı.” dedi.

AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, AK Parti Muğla 27. Dönem Milletvekilleri Mehmet Yavuz Demir ve Yelda Erol Gökcan ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

WhatsApp Image 2018 07 04 at 14.37.43 2 - AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete; “67 adet oy hanemize yazıldı”  

Partisinin İl Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıda konuşan Mete, geçersiz oyların fazla olmasından dolayı 13 ilçe seçim kuruluna başvuruda bulunduklarını söyleyerek, “Geçersiz oyların bir önceki seçimlere göre fazla olmasından dolayı 13 ilçe seçim kuruluna başvuruda bulunduk. 7 ilçemizde olumlu karşılandı. 6 ilçemizde ise başvurularımız maalesef reddedildi. Sayım yapılan ilçelerde AK Parti’ye yazılması gereken oylar olduğunu gördük ve bu oylar hanemize işlendi. Ardından reddedilen ilçe seçim kurullarına tekrar talepte bulunduk. CHP’nin sayım yapılması talebi onaylandı. YSK Pazartesi günü karar verdi ve sayım sonucu 67 adet oy hanemize yazıldı. Bu şekilde 3’üncü milletvekilini 684 farkla kaybederken 67 oyu düşünce bu rakam 617’ye düştü” diye konuştu.

WhatsApp Image 2018 07 04 at 14.37.44 - AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete; “67 adet oy hanemize yazıldı”  

Mete, 7 Haziran, 1 Kasım ve 24 Haziran seçimlerini değerlendirerek “Türkiye genelinde AK Parti oylarına baktığımızda Muğla’da oy kaybı yaşamadık. Cumhur ittifakı olarak seçime girdik. Muğla’da MHP oyları biraz düştü. CHP ise Muğla’da sayı ve oran olarak büyük düşüş kaydetti. Biz mevcudu koruduk 3’üncü milletvekilini kıl payı kaçırdık” dedi.

Seçimlerin yaz mevsiminde olmasının Muğla’da AK Parti açısından oran olarak düşüşe sebep olduğunu açıklayan Mete, “Datça’da 7 Haziran seçimlerinde 2 bin 464 oy almışız. 1 Kasım seçimlerinde 2 bin 478’e çıkmış bu rakam. 24 Haziran’da 2 bin 941’e çıkmış oy adedimiz. Erken seçim kararından sonra Datça’ya dışarıdan gelen oy sayısı 2 bin 500. Bunu oy taşındı anlamında söylemiyorum. Normalde Kasım ve Mart’ta İstanbul veya Ankara’da oyunu kullanan vatandaş ikinci konutunun olduğu turizm merkezlerinde oyunu kullandı. Aynı olay Bodrum’da vuku bulmuştur. 13 bin kişi erken seçim kararı açıklandıktan sonraki dönemde Bodrum ilçesine nüfus kaydını aldırarak oyunu Bodrum’da kullanmıştır. Seçimlerin yaz aylarında olması Fethiye, Marmaris, Datça, Bodrum ve Milas gibi kıyı ilçelerimizde ikinci konutu olan vatandaşlarımız oylarını kullanmak için ikinci konutlarını tercih etmiştir. Buralarda kullanılan oylar oy dengelerini partimizin aleyhinde değiştirmiştir. Türkiye genelinde yüzde 88 oranında bir katılım olmuştur. Bu Türkiye’de demokrasinin ne kadar güzel işlediğinin bir göstergesidir. Bizim ülkemizi gözlemlemeye gelen Avrupalıların ülkelerinde bu oranların yüzde 60 üzerinde görmek çokta mümkün değildir” diye ekledi.

Mete, sonuç olarak AK Partinin Muğla’dan 2 milletvekili çıkardığını vurgulayarak “Bu 2 milletvekili arkadaşımız en az 3 milletvekili kadar çalışacaktır. Biz de il yönetimi olarak kendilerine en üst düzeyde yardımcı olacağız. Ve Muğlamıza iktidar partisi olarak çok daha fazla hizmet götürmek için elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz. Biz mevcudumuzu korumuş olmanın yanında çok az bir oy farkı ile üçüncü milletvekilini kaçırmanın buruk bir sevincini yaşadık. İsterdik ki Muğla’ya çok daha güçlü bir şekilde hizmet edelim ama bütün AK Parti sevdalılarına, gönüldaşlarımıza söylemek isterim ki; biz il, ilçe yönetimimizle sahada olacağız. Durmadan, yılmadan, asla bir yılgınlık göstermeden, çok daha fazla çalışıp önümüzdeki yerel seçimlerde Muğla’yı daha fazla belediyeyle tanıştıracağız. Sonuçta da Muğla

Büyükşehir’i alacağız. Ben bütün teşkilat mensubu ve bu davaya gönül vermiş arkadaşlarıma emeklerinden dolayı huzurlarınızda teşekkür ediyorum” dedi.

Mete’nin ardından konuşan AK Parti Milletvekili Yelda Erol Gökcan, “Vaktimizin çoğunu Muğla’da geçireceğiz. Muğla için ne yapılması gerekiyorsa yapacağız. Güzel bir dönem bizleri bekliyor. Önümüzdeki süreçte kadın ve çocuk hakları başta olmak üzere bölgemizi ilgilendiren her konuda birlikte çalışacağız” diye konuştu.

Milletvekili Mehmet Yavuz Demir ise, ”Mazbatamızı aldıktan sonra yeminimizi eder etmez hemen bölgemize gelerek daha büyük heyecanla yerel seçimler için çalışmalara başlayacağız. Bizim sorumluluğumuz daha yeni başladı. Bundan sonra Muğla’da küskün olanları bir araya getireceğiz. Bütün ilçelerimizi tekrar dolaşacağız. Çok kısa süreli bir seçim geçirdik. Yeni dönemde milletimiz için tüm teşkilatımızla olanca gücümüzle yolumuza devam edeceğiz” dedi.

 

eskişehir medyum

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.