Dolar 32,5981
Euro 34,8100
Altın 2.509,08
BİST 9.471,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 13°C
Hafif Yağmurlu
Muğla
13°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 19°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Asena Ceren’i kaybettik

Asena Ceren’i kaybettik
REKLAM ALANI
Ocak 29, 2018 9:13 am | Son Güncellenme: Ocak 29, 2018 9:15 am
2.111
A+
A-

Asena Ceren’i kaybettik

Asena Ceren Hoşman, yaklaşık 1 ay önceki mesajında, “Her şeyin güzel ya da kötü bir sonu vardır” demişti.

100 milyonda bir görülen “yumuşak doku kanseri”nin bir çeşidi olan (Retroperitionelleimyomsarkom) hastalığıyla 3 yıldır uğraşan 25 yaşındaki Asena Ceren Hoşman hayatını kaybetti.

Muğla’nın Köyceğiz ilçesine bağlı Yangı mahallesinde yaşayan Asena Ceren Hoşman Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu idi. Asena Ceren’in tedavileri Ankara’da Hacettepe Hastanesi’nde yapılıyordu.

-Her şeyin güzel ya da kötü bir sonu vardır

20’li yaşların başında yakalandığı hastalığını anlatırken bile gözlerinin içi gülen Asena Ceren Hoşman, “Her şeyin güzel ya da kötü bir sonu vardır derler. Her şeyin çok güzel olacağını biliyorum. Hastalığımın ciddiyetini biliyorum. Ailemle beraber biz şu zamana kadar hiç vazgeçmedik. Çünkü nefes aldığımız sürece hep bir çözümün olduğunu vurguladık ve nefes aldığımız sürece de hep bir umut vardır dedik. Ve biz hep o umudun peşinden koştuk hani hiç vazgeçmedik, geçemeyiz. Çünkü yaşım çok genç. Çok hiper aktiftim. Gezmeyi, dolaşmayı ve eğlenmeyi çok seviyorum. Tüm arkadaşlarım geziyor, dolaşıyor, eğleniyor. Ben de kendime bir bakıyorum onları görünce kendimi soyutlamak istiyorum. Ve dedim ki, Asena sen bunu kendine de ailene de yapamazsın. Nefes aldığım sürece çözüm vardır. Hiç pes etmedim, hala pes etmiyorum, etmem. Savaşıma devam etmek istiyorum ve benimle birlikte birçok insanın beraber savaşmasını istiyorum. Bu hastalığı yüz milyonda bir kişi yaşayacakmış o da ben oldum. Ben bunu yaşarım, ailemle ve dostlarımın desteğiyle bunu atlatırım. Önümde yaşayacak uzun ve güzel günler olduğuna inanıyorum. Yeter ki bana destek olsunlar, yaşam ışığım olsunlar. Köyceğiz gölünün kenarında dolaşmak, narenciye ve sığla ağaçları arasında dolaşarak moral depolamak için zaman zaman Köyceğiz’e geliyorum. Onun dışında iyi ki böyle bir ailem var diyorum. İyi ki pes etmeyen bizler varız diyorum. Bazen ben iyi ki yaşamışım diyorum. İnsan ders çıkarıyor” demişti.

Asena Ceren Hoşman, 21 günde 21 bin lira ilaç masrafı için “Mutluluğa, yaşama ışık olmak için” diye başlattığı kampanyaya duyarsız kalmayan onlarca kişi yurt dışından ve yurt içinden destek vermişti.

Asena Ceren Hoşman’ın cenazesi ailesi ve sevenlerinin de katıldığı ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Ankara Karşıyaka mezarlığında defnedildi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.