Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 12°C
Hafif Yağmurlu
Muğla
12°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

AYNI BAHÇEDE 3’ÜNCÜ YANGIN…

AYNI BAHÇEDE 3’ÜNCÜ YANGIN…
REKLAM ALANI
Eylül 15, 2020 10:40 am
1.520
A+
A-

AYNI BAHÇEDE 3’ÜNCÜ YANGIN…

2

Ortaca Karadonlar mahallesi Akyol sokak mevkisindeki 15 dönüm Palmiye bahçesinde son 6 yılda 3 yangın çıktı. 2 yıl arayla üçüncü kez çıkan yangın şüphe uyandırdı.

4

Palmiye bahçesinde başlayan ve çevreye sıçrayan yangınlarda zarar gören vatandaşlar, yaklaşık 2 yılda bir palmiyelerde ve bahçede temizlik zamanı yangının çıkmasına dikkat çektiler.
Çıkış nedeni belirlenemeyen yangınlarda meyve bahçelerinde 100 binlerce liralık zarar oluştu.
-“UCUZ MALİYETLİ TEMİZLİK”
Son çıkan yangında meyve ağaçları ve evindeki bazı malzemeler zarar gören Hamdi Yıldırım, “Aynı Palmiye ağaçlarının aynı noktadan üçüncü defa yanması şüpheli bir durumdur. Palmiye ağaçlarındaki kuruyan dallar ve yerdeki kuru dallar yaklaşık 2 yılda bir temizlenmesi gerekiyor. Uzun gövdeleri dolayısıyla vinç, iş makinası, işgücü ve maliyetli ve temizliği zor olan palmiye ağaçlarının temizlik amacıyla kasıtlı yakıldığını düşünüyorum. Palmiye ağaçları güçlü yapıya sahipler. Yansa dahi bir süre sonra yeniden yeşeriyor. Bizim meyve ağaçlarımız zarar gördü. Şimdilik bu zararlarla atlatıyoruz. Şikayetçi oluyoruz, herkes çektiği zararla kalıyor. Burada yaşayan canlılar zarar görüyor, tedbir alınmaz ise daha büyük facialar yaşanacak” dedi.
-“100 BİNLERCE LİRALIK ZARAR”
Çıkış nedeni belirlenemeyen yangınlarda meyve bahçelerinde 100 binlerce liralık zarar oluştu. Palmiye bahçesinde son yangın 24 Ağustos 2019 günü saat 14.30’da çıktı. Mehmet Uz’a ait yaklaşık 1000 adet palmiye ağacının dış kabukları ile kuru dalları yandı.

Çevreye sıçrayan yangında Hamdi Yıldırım, Kezban Tımbıl, İsmail Öztürk ve Celal Serbest’e ait komşu arazilerdeki yaklaşık 500 adet meyve ağacı, sulama tesisatı, elektrik tesisatı, güneş enerjisi paneli, çanak anten ve oturma bankları küle dönmüş, bir evin çatı kısmında başlayan yangın ise, Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Ortaca Grup Amirliği ekipleri ve vatandaşların müdahalesi ile söndürülmüştü.

Son çıkan yangında çiftçi Celal Serbest’e ait narenciye bahçesindeki tonlarca ürünün zarar gördüğü, Serbest’in bu zararı karşılayacak bir muhatap bulamadığı öğrenildi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.