Dolar 32,5604
Euro 34,9060
Altın 2.433,45
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Az Bulutlu
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 23°C
Cum 25°C
Cts 26°C

Cezaevinde Mis Sabun Üretimi eğitimi

Cezaevinde Mis Sabun Üretimi eğitimi
REKLAM ALANI
Ekim 12, 2016 11:14 am
1.495
A+
A-

Cezaevinde Mis Sabun Üretimi eğitimi

dsc_1334_29521303494_odsc_1446_29521301134_o

 

Dalaman Açık Ceza infaz kurumundaki hükümlülerin tahliyelerini müteakiben topluma kazandırılmalarını amaçlayan eğitimler kapsamında istekli hükümlülere Milli Eğitim Bakanlığı, İş-kur ve Dalaman Açık Ceza İnfaz Kurumu işbirliği ile düzenlenen Mis Sabun Üretim Kursu’nu başarıyla tamamlayan hükümlülere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

 

Adalet Bakanlığının yaptığı düzenlemelerle Ceza ve Tevkif evlerini eğitim alanı haline getirdiğini belirten Vali Amir Çiçek “Hükümlülerin düzenlenen iş ve meslek eğitimleri ile topluma dönüşlerinde birer meslek sahibi olarak kendine güvenen, sosyalleşmiş, eğitim düzeyi artmış bireyler olmaları sağlanıyor. Ayrıca bu eğitimler, eski hükümlülerin yeniden suça karışmalarını engelliyor. Eğitimde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Geçen zamanın herkesin aleyhine olduğunu belirten Vali Çiçek “Eğer zamanımızı değerlendiremezsek, zamanı çok iyi kullanamazsak zaman bizi mahkûm etmiş olur. Ama zamanımızı iyi değerlendirdiğimizde biz zamanı mahkûm ederiz. Bu da bizim hayatımızı daha kolaylaştırır. Ceza İnfaz kurumumuz sizler için ne gerekiyorsa yapıyor sizlerden isteğimiz yeteneğiniz olan alanda eğitim alarak burada kaldığınız zamanı iyi değerlendirmenizdir” diye konuştu.

Dalaman Açık Ceza İnfaz Kurumunda 19 iş kolunda faaliyet yürütüldüğünü, bunun yanında da eğitim faaliyetlerinin devam ettiğini belirten Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Veli San “Okuma yazma kursları ile başlayan eğitimlerimiz Açık öğretim fakültesine ve hayat boyu öğrenmeye kadar ulaşmaktadır. Kurumumuzda şu anda 91 Açık öğretim Lisesi, 12 Açık öğretim Ortaokulu, 9 Açık öğretim Fakültesi, ve 7 Örgün üniversite öğrencisi bulunmaktadır. Ayrıca Ziraat, Hayvancılık, Yumurta Tavukçuluğu, Restoran, Oto Bakım-Onarım, Marangoz ve Doğrama, Fırıncılık, Çay Ocakları, İnşaat, Demircilik, Pide Salonu, Otel, Temizlik, Kantin, Satış Büfesi, Kafeterya, Terzi, Elektrik, Alüminyum Doğrama iş kollarında 230 hükümlü sigortalı olarak çalıştırılmaktadır. 6000 yumurta kapasiteli yumurta tavukçuluğu tesisimiz açılmıştır. 1000 ton kapasiteli Soğuk Hava Deposunun bakanlık oluru gelmiş olup, soğuk hava deposu çalışmalarına başlanmıştır” dedi.

Ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için nitelikli iş gücünün daha önemli hale geldiğini belirten Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İlyas Sarıyerli “Milli eğitim Bakanlığı ve Dalaman Açık Ceza İnfaz Kurumu işbirliğinde geliştirilen proje ile  2 ay süren ve eğitim sürecinde 982 adet Mis sabunun üretildiği Mis Sabun Üretimi kursunu düzenledik” dedi.

Dalaman Açık Ceza İnfaz Kurumu çok amaçlı salonunda düzenlenen sertifika törenine Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz, İl Jandarma Komutanı Vekili Albay Numan Öksüz İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Dalaman Kaymakamı Yılmaz Şimşek, Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Veli San, Ortaca Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Yılmaz, Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz, Ceza İnfaz Kurumu yöneticileri, çalışanları ve hükümlüler katıldı.

Konuşmaların ardından Mis Sabun Üretimi kursunu başarıyla tamamlayan hükümlülere sertifikaları Vali Amir Çiçek ve protokol tarafından verildi.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.