Dolar 32,4856
Euro 34,9497
Altın 2.435,21
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 23°C
Açık
Muğla
23°C
Açık
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 26°C

Dalaman’daki şapel, tarihi gümrük binası ve su sarnıcı restore edilecek

Dalaman’daki şapel, tarihi gümrük binası ve su sarnıcı restore edilecek
REKLAM ALANI
Mayıs 28, 2021 11:09 am
2.766
A+
A-

Dalaman’daki şapel, tarihi gümrük binası ve su sarnıcı restore edilecek

thumbnail DSC 2588

 Likya ve Karya medeniyetlerine ev sahipliği yapmış Muğla’da tarihi alanların kültür turizmine kazandırılması ve bu alanların restore edilerek korunması amacıyla çalışma başlatıldı.

thumbnail DSC 2578

Çalışmalar, Muğla Valisi Orhan Tavlı himayelerinde, Dalaman Kaymakamlığı ve belediye başkanlığı koordinesinde, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’nın destekleri ile yürütülüyor.

Çalışmalar çerçevesinde Dalaman Sarsala Koyundaki Bizans dönemine ait şapel, Osmanlının son dönemleri ile Cumhuriyetin ilk dönemlerinde gümrük binası olarak kullanılan yapı ile su sarnıcı restore edilerek kültür turizmine kazandırılacak.

Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanı Baha Başçelik, Dalaman Kaymakamı Ali Güldoğan ve Belediye Başkanı Muhammet Karakuş restorasyon çalışması yapılacak olan alanlarda incelemelerde bulundu.

-Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanı Baha Başçelik, “Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı olarak sayın valimizin himayelerinde Muğla yöremizdeki kültürel ve tarihi varlıklarımızı ayağa kaldırmak, himaye etmek, ihya etmek adına projeler başlattık. Bu kapsamda da Muğla genelinde çok kısa sürede 34 projeye el atmak suretiyle projelendirme süreçlerini başlattık. Bu kapsamda Dalaman’da üç tarihi yapıyı ayağa kaldırmak için çalışma başlattık. İnşallah kısa sürede buraları o eski güzel günlerine döndürüp, bu binalarımızı turizmin hizmetine sunacağız” açıklamasında bulundu.

thumbnail DSC 2565

-Dalaman Kaymakamı Ali Güldoğan, “Dalaman Ege bölgesiyle Akdeniz bölgesini birleştiren, sahip olduğu doğal güzellikleriyle, tarihi ve kültürel varlığıyla ve birbirinden muhteşem koylarıyla bölgemizin ve ülkemizin çok önemli bir turizm destinasyonu. Önemli bir cazibe merkezi ve yıldızı yükselen bir değer. Sürdürülebilir turizm, turizmin çeşitlendirilmesi ve 12 aya çıkartılması, yine doğal ve kültürel mirasımızın korunması kavramları da son derece önemli” dedi.

thumbnail DSC 2556

Güldoğan, “Sarsala koyumuzda üç tane somut kültürel varlığın restorasyon yapılmak suretiyle hem turizme kazandırılması hem de korunmasıyla ilgili çalışma başlattık. Sayın valimizin talimatları ve destekleriyle bu çalışmalar hızlı bir şekilde başlandı ve YİKOB marifetiyle çalışılıyor. Osmanlının son döneminde başlayıp, Cumhuriyet döneminde de kullanılmış olan bir gümrük binası, bir şapel ve su sarnıcı mevcut. Hem turizme kazandırılacak hem de bu değerlerin korunması sağlanmış olacak” diye konuştu.

thumbnail DSC 2554

-Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Karakuş da, “Yıllardır atıl durumda olan kültürel varlıklarımızı sayın valimizin önderliğinde, YİKOB, kaymakamlık ve belediye ile birlikte hayata geçirmeye çalışıyoruz. Dalaman turizmin, doğanın her şeyin cenneti dediğimiz bir yer. Dalaman’da tarihi ve kültürel varlıkları da ön plana çıkararak Dalaman’ı turizmde hak ettiği yere getireceğiz” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.