Dolar 32,3759
Euro 35,0031
Altın 2.326,03
BİST 9.097,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Parçalı Bulutlu
Muğla
26°C
Parçalı Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 24°C

Dalyan’da kanal temizliği

Dalyan’da kanal temizliği
REKLAM ALANI
Kasım 25, 2013 9:19 pm | Son Güncellenme: Kasım 25, 2013 9:22 pm
1.859
A+
A-

Dalyan’da kanal temizliği

Ortaca’ya bağlı Dalyan beldesindeki Kanal ve İztuzu plajında temizlik çalışması yapıldı.

Muğla Eğitim Çevre Koruma ve Dayanışma Vakfı’nın (MEÇEV) düzenlediği etkinlikte Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Su Ürünleri Fakültesi Dalış Merkezi öğrencileri ve gönüllü dalgıçlar kanal dibinde temizlik yaptı. Kanaldan çıkarılan otomobil lastiği, halı ve kilim şaşkınlık yarattı. Toplanan çöpler Dalyan Belediye görevlilerine teslim edildi.

MEÇEV Başkanı İsmail Baykal yaptığı açılış konuşmasında, “Muğla kıyıları temizleniyor” projesi kapsamında çalışmaların bir süre önce Göcek’te başladığını ve Dalyan’da devam ettiğini söyledi.

 

c - Dalyan'da kanal temizliğiYaşanılan çevre ve doğanın temiz olmasının gönül huzuru açısından son derece önemli olduğunu vurgulayan Baykal, “İlimizin ülkemizin incisi olduğunu düşünecek olursak, korunması bizler açısından son derece önemli. Çevre ve doğa bizlere miras değil, emanettir. Emanete sahip çıkalım. Kirlettiğimiz havayı yine bizler ciğerlerimize dolduracağız. Kirlettiğimiz çevre ve doğa bizlere maalesef gülümsemeyecekler” dedi.

MEÇEV olarak vakıf senedimizdeki hükümler doğrultusunda faaliyetlerimizi yürütüyoruz diyen Baykal“bizim MEÇEV olarak görevimiz Muğla’nın her türlü çevre sorunuyla ilgilenmek, doğanın sağlığıyla ilgili araştırmalar yapmak, doğanın sağlığını korumak, tedavi edici tedbirler almak, yaşanabilir bir çevre ve doğayı ileriki kuşaklara aktarabilmektir.” İfadelerini kullandı.

Bölgenin her yıl dünya çapında seçkin doğal alanlar arasında gösterildiğini hatırlatan MEÇEV Muğla temsilcisi Özleyiş Çakır, “Dalyan lagününün barındırdığı fauna ve flora zenginliğiyle mevcut güzelliğinin bozulmaması gerekiyor. Ekosistemin doğru korunması konusunda pozitif bilincin artırılarak devam ettirilmesi gerekiyor. Bizlerde bunun için çaba harcıyoruz. Destek veren herkese çok çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Etkinliğe Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, MEÇEV Yönetim Kurulu üyeleri, Ortaca, Dalaman, Köyceğiz kaymakam ve belediye başkanları, davetliler, gönüllü öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.