Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Açık
Muğla
26°C
Açık
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 24°C
Sal 23°C

DERSHANELER İÇİN TEPKİLER DEVAM EDİYOR

DERSHANELER İÇİN  TEPKİLER DEVAM EDİYOR
REKLAM ALANI
Kasım 25, 2013 9:36 pm | Son Güncellenme: Aralık 8, 2019 9:55 am
1.842
A+
A-

DERSHANELER İÇİN

TEPKİLER DEVAM EDİYOR

Dalaman, Ortaca ve Köyceğiz ilçelerinde faaliyet gösteren bazı dershanelerin kurucu ve temsilcileri Dalaman Sığla restaurant da bir araya gelerek dershanelerin kapatılması ile ilgili toplantı yapıldı.

Toplantıya Dalaman Belediye Başkanı Sedat Yılmaz,Özel Burç Meltem Okul Müdürü Fatih Okay, Sistem ve Açı Dershaneleri kurucusu İsmail İshakoğlu, CHP Dalaman İlçe Başkanı İ. Erol Ertunç, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şevket Takar,Ortaca Fem Dershanesi müdürü Devrim Erçoban, Şöförler Odası Başkanı Abdulkerim Uslu, Demokrat Parti İlçe başkanı Hamdi Çakır, Atatürkçü düşünce derneği Şeferiye Pişmiş, Mali Müşavir Serbest Muhasebeci Ramazan Cengiz,İş Adamları Derneği Başkanı Ercan Kaylı,  Yörük Obası Başkanı Kadriye Efe, Taksi Kooperatif başkanı ve Minibüs kooperatif başkanları, Siyasi ve Sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar katıldı.

CHP Dalaman İlçe Başkanı İ. Erol Ertunç; “Şu anda eğitim düzeni geri planı çekilmiş, dershanelerin kapanmasını biz istemiyoruz. Televizyonlardan duyduğumuz kadarıyla biz şunu anladık cemaat ile Ak parti iktidarı arasında ki anlaşmazlık olduğunu gözlemledik. Bu alınan kararın Eğitime darbe olduğunu ve bu hatanın düzeltilmesi gerekir”

Demokrat Parti Dalaman İlçe Başkanı Hamdi Çakır;”Çocuklarımızın istikbalini korumamız ve geliştirmemiz için dershanelerimizin ayakta kalması gerekiyor. Siyasi oyunlara göz yumdurmayacağız, eğitim okullarımızın kapanmaması için duyarsız kalmayacağız”

Eski Ak Parti Dalaman İlçe Başkanı Ramazan Cengiz;”Maalesef ki  Ak  Parti iktidarı dershaneler ile ilgili almış olduğu kararla hata yapıyor”

Atatürk Düşünce Derneği Başkanı Seferiye Pişmiş;”Sınav sistemleri oldukça dershanelere ihtiyaç vardır. Sn.Başbakanımız  diyor ki, Dershaneler kapansın yerine özel okullar açılsın ama vatandaşın parası özel okullara yetmiyor”

Dalaman İş Adamları Derneği Başkanı Ercan Kaylı;”Dershanelerin eğitim sistemi içerisindeki yetersizlikten dolayı ortaya çıktığını yetersizliklerin giderilmesi halinde dershaneler zaten kalmayacağını söyledi. ilkokul ortaokul ve liselerdeki zaman zaman öğretmen eksikliği, ders yetersizliğini öğrenciler dershanelerde tamamlayabilmekteler. Ayrıca çok ciddi imkânsızlıklardan dolayı dershaneye bile gidemeyen öğrenciler dershanelerin özel okula dönüştürülmesi halinde daha çok sıkıntı çekeceklerdir. Çünkü özel okul ücretleri dershanenin 3-4 katıdır. Dar ve orta gelirli aileler bu ücretleri ödeyebilmek için zor duruma düşecektir. Ayrıca ilçemizde dershanelerde çalışan öğretmen kardeşlerimiz işsiz kalacak, yeni işsizler ortaya çıkarak sorun daha da büyüyecektir. Sonuç bütün bunlar göz önüne alındığında dershanelerin kapanması burada eğitim gören öğrencilere ve öğretmenlere haksızlık olacaktır”

Dalaman Esnaf Odası Başkanı Şevket Takar;”Bizim çocuklarımızda dershanelerde okuyor ve faydasını da gördük.Benim çocuğum şu anda dershaneler sayesinde üniversiteyi kazandı ve okuyor.Öğretmen kardeşlerimiz de işsiz kalacak, eğitim gören çocuklar sıkıntı yaşayacak. Dershanelerin kapanmasını istemiyoruz.

Servis Kooperatif Başkanı;”Okullarımızdaki öğretmenlerin yeterli olduğunu düşünüyorum ama dershanelerin verdiği eğitim sınav için gerekli”

Taksi Kooperatif Başkanı Nazmi Yılmaz;”Biz kooperatif olarak dershanelerin kapatılmasını istemiyoruz. Elimizden gelen desteği yapacağız”

Dalaman Kent Konseyi Süleyman Şahin;”Dershaneler bir talepten dolayı oluşmuştur ve çoğalmıştır. Dershaneler her zaman başarılı olmuştur. Hepimiz kardeşiz kimse kimseye düşman gibi davranmamalı cemaat ve akp çatışması değil”

Dalaman Yörük Obası Başkanı Kadriye Efe;” Biz yemiyor içmiyoruz, çocuğumuzu okutuyoruz. Bu toplantıya katılma nedenimde dershanelere ihtiyaç duyulduğunu bildiğim içindir.

Sistem ve Açı Dershaneleri kurucusu İsmail İshakoğlu;”Biz dershanelerimizde test çözüp geçmiyoruz. Konuyu anlatıyoruz, ders çalıştırıyoruz, hizmet veriyoruz. Bu ticari bir kurum olarak dışarıdan biliniyor ama biz eğitim kurumuyuz.Biz kapanmayı düşünmüyoruz. Başbakan diyor ki kapatın ve iki seçenek sunuyoruz özel okul açın, bu da bizim için imkansızdır.

Dalaman Belediye Başkanı Sedat Yılmaz;”Skandallara hiç kimsenin yetkisi yok. Kamu yetkisi kim olursa kamu gücü kimin elin de olursa olsun dershanelerin  kapanması kararını vermemesi gerekirdi. Dershanelerin okuma salonlarının olmasında özellikle doğudaki gençlerimizin terör olmaması için bir kalkandır. Dershanelerin kapatılması hangi ihtiyaçtan kaynaklanmıştır. Açılmasının amacı ise eğitim iken neden kapatılıyor. Buna bir açıklama bekliyoruz. Sayın Başbakanımız neden diretir bilmiyoruz ama bizim Türk Milleti vatandaşı olarak bu yanlışı düzeltilmesini istiyoruz. Bu alınmış karara imza atılmadan iyi düşünüp iyi bir karar alınmasını istiyorum.  Ayrıca eski Ak parti Dalaman İlçe Başkanı Ramazan Cengiz’e Ak parti aleyhine cömertçe konuşmasından dolayı teşekkür ediyorum. Önümüzdeki günlerde bu konuda gündemi takip edip desteğimizi devam ettireceğiz”dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.