Dolar 34,7504
Euro 36,5394
Altın 2.954,22
BİST 9.884,73
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 12°C
Az Bulutlu
Muğla
12°C
Az Bulutlu
Çar 13°C
Per 12°C
Cum 12°C
Cts 14°C

DOKTOB bölgenin sorunlarını değerlendirdi

| Son Güncellenme: Ekim 3, 2014 10:40 am
1.524
A+
A-

DOKTOB bölgenin sorunlarını değerlendirdi

Dalaman, Ortaca, Köyceğiz Turistik Otelciler ve Turizm İşletmecileri Birliği (DOKTOB) düzenlediği toplantıda bölgenin sorunlarını değerlendirdi.
Ortaca’ya bağlı Dalyan Mahallesi’nde düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan DOKTOB Başkanı Yücel Okutur, birliğin kuruluş amacının bölgedeki turizm sorunlarının çözüme kavuşturulması olduğunu söyledi.
Toplantıda sorunların belirlenip, 1 Kasım’dan itibaren belediye başkanları önderliğinde çözümü için çalışmaların başlayacağını dile getiren Okutur, şunları kaydetti:
“Dalaman, Ortaca ve Köyceğiz ilçelerinin turistik olarak çok önemli değerleri var. Turizme ciddi alamda önem vermemiz lazım. Turizm, bütün dünyada olduğu gibi Türkiye’nin de geleceğidir. Böyle bir hazinenin sahibi olduğumuz için çok şanslıyız. Bunun için bu değeri bir marka haline getirmeli ve  daha yüksek seviyelerden pazarlamalıyız.”
DOKTOB’un kuruluş amacına ilişkin bilgiler veren Yönetim kurulu üyesi Hilton Dalaman Genel Müdürü Hakan Alpay, DOKTOB’un yapacağı çalışmalar ve düzenlenecek olan toplantıları  sayesinde bölgenin önemli bir veri tabanı oluşturulacağını söyledi.
Alpay “bu çalışmalarla Dalaman, Ortaca, Dalyan, Sarıgerme ve Köyceğiz’de bulunan tesislerin envanteri yapılacak, alt yapı, üst yapı ve tanıtım konularında sorunların tespit edilmesi sağlanacak. Çözüm önerileri için arayışlar başlatılacak, raporlar hazırlanacak. Yöredeki alt bölgelerin birbirinden nasıl istifade edeceği, bütüncül bir anlayışla turizmin nasıl geliştirileceği tartışılacaktır. Dalaman, Ortaca ve Köyceğiz kaymakam ve belediye başkanlarımız da buna emek ve destek veriyorlar” dedi.
Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, yaptığı konuşmada, sivil toplum örgütlerinin yerel yöneticilere yol gösteren, öneriler getiren çok ciddi unsurlar olduğunu belirtti.
Bölgede ve Muğla genelinde en büyük sorunlardan birinin hanutçuluk olduğunu ifade eden Karaçelik, “Bu sorunu yüzde yüz çözmek çok zor. Ancak bizim sezon başında aldığımız kararlar ve uyguladığımız yöntemlerle, Dalyan’daki hanutçuluğu yüzde 80 oranında azalttık. Önümüzdeki dönemde bunu bitirme seviyesine getirmeyi amaçlıyoruz” diye konuştu.
Karaçelik, bölgenin markalaşması için güzel bir hikaye yazması ve bunun gelen misafirlerin beyinlerine işlenmesi gerektiğini vurguladı.
Babadan gelen uygulamalarla turizmciliğin ilerleme şansının olmadığını dile getiren Karaçelik şunları söyledi:
“Bölgemizde çok sayıda değerimiz var. Biz bu değerleri çok iyi kullanmak zorundayız. Önümüzdeki dönemlerde Dalyan kanallarında tek tip ve güneş enerjisiyle çalışan tur tekneleri olacak. Bu konuda Avrupa’daki çevre fonları ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile görüşmeler yaptık. Zamanla bunu hayata geçireceğiz. Turizmde kaliteyi arttıracağız. Sorunları da hep birlikte çözeceğiz.”
Konuşmaların ardından, katılımcıların bölge ile ilgili sorunları ve yapılması gerekenler tartışıldı. Toplantıya Ortaca belediye başkanı Hasan Karaçelik, Dalaman Belediye başkanı Muhammet Şaşmaz, Köyceğiz belediye başkan vekili Cemil Cem ve Ortaca, Dalaman, Köyceğiz’de bulunan turizm işletmelerinden temsilciler katıldı.