Dolar 32,5680
Euro 34,7221
Altın 2.492,34
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 19°C
Az Bulutlu
Muğla
19°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 23°C

İstenince oldu…

İstenince oldu…
REKLAM ALANI
Haziran 17, 2017 10:16 am | Son Güncellenme: Haziran 17, 2017 10:17 am
1.872
A+
A-

İstenince oldu…

 

 

Köyceğiz’in Balıklı mevkisinde çıkan yangında kül olan alana 1 yıl önce ismi verilen ve daha sonra kaldırılan “Yaşar Sevim Hatıra Ormanı” tabelası yeniden dikildi.

Tabela yönetmelik gereği başka yere dikilecek, denilmesine rağmen “Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Hatıra Ormanı” tabelasının 100 metre ilerisine yoldan geçenlerin de görebileceği yere asıldı.

3 2 - İstenince oldu…

Tabelanın Prof. Dr. Yaşar Sevim adına Köyceğiz’de 1’’uncusu düzenlenecek olan Türkiye Üniversiteler Plaj Hentbol Turnuvası öncesinde asılması memnuniyetle karşılandı.

 

-İç kısımlara asılabiliyordu

30 Mart 2016 tarihinde yapılan etkinlikte, fidan dikilerek  “Yaşar Sevim Hatıra Ormanı” olan alan 9 ay sonra da “5 Aralık 2016’da Dünya Gönüllüler Günü”nde Ömer Halisdemir Hatıra Ormanı olmuştu.

Köyceğiz Orman İşletme eski Müdürü Ramazan Uslu, “yönetmelikte yapılan değişiklikten dolayı özel kişilere ait hatıra ormanı tabelası yol kenarına yazılamıyor iç kısımlara asılabiliyor. “Yaşar Sevim Hatıra Ormanı” tabelası kaldırıldı. Yerine de “Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Hatıra Ormanı” tabelası yazıldı. Alanda başka bir yere tabelasını asacağız” demişti.

 

-Yaşar Sevim Hatıra Ormanı

Prof. Dr. Yaşar Sevim’in adı, Muğla Hentbol İl Temsilciliği, Köyceğiz Belediye Başkanlığı ve Orman İşletme Müdürlüğü işbirliğinde, yapılan organizasyonla yanan alana verilmişti.

30 Mart 2016 tarihinde yapılan etkinlikte, Köyceğiz Belediye Meclis üyesi ve Köyceğiz Belediyespor Hentbol sorumlusu Nadi Pirci, Muğla Hentbol İl Temsilcisi Recai Gürhan, Köyceğiz Orman İşletme Müdürü Ramazan Uslu, Prof. Dr. Yaşar Sevim’in oğlu Tolga Sevim ve öğrenciler hatıra ormanına fidan dikmişti.

-Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Hatıra Ormanı

Köyceğiz’de geçtiğimiz yıllarda yanan alanlara Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğü organizasyonuyla “5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü” kapsamında gerçekleştirilen etkinlikle fidan dikildi.

Etkinliğe, Köyceğiz Kaymakamı Gürkan Demirkale, Belediye Başkanı Kamil Ceylan, Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz, İlçe Jandarma Komutanı Evren Kaptan, Emniyet Müdürü Burhan Şahin, Köyceğiz orman İşletme Müdürü Ramazan Uslu, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin yanı sıra Muğla ve Köyceğiz’den gelen ortaöğretim kurumlarındaki öğrenciler ve davetliler katıldı.

 

-Prof. Dr. Yaşar Sevim kimdir?

Prof. Dr. Yaşar Sevim; 1976 yılında Hentbol Federasyonunun kuruculuğu ve ilk Federasyon Başkanlığını yaptı. Hentbol Federasyonunun kurulmasından sonra yıllarca Milli Takımlar Teknik Direktörlüğünü de yürüttü.  IHF’nin (Uluslararası Hentbol Federasyonu) Teknik ve Metodik Komisyon Üyeliğine seçilen ilk Türk öğreticisi oldu. Prof. Dr. Yaşar Sevim, 2009’da geçirdiği kalp krizi sonrası yaşamını yitirmişti. Prof. Dr. Yaşar Sevim adına Köyceğiz’de 18 yıldır Türkiye Üniversiteler Plaj Hentbol Turnuvası düzenleniyor.

 

-Şehit Ömer Halisdemir kimdir?

15 Temmuz darbe girişiminin seyrini değiştiren ve demokrasinin temsili haline gelen Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında darbe yanlısı Tuğgeneral Semih Terzi ve bir grup askerin Ankara’daki Özel Kuvvetler Komutanlığı’nı basarak ele geçirmek istemesi üzerine darbeci komutanı vurmuş, diğer askerler tarafından şehit edilmişti.

Gürcan Kundakçı

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.