Dolar 32,5574
Euro 35,0123
Altın 2.435,30
BİST 9.775,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 23°C
Açık
Muğla
23°C
Açık
Cum 25°C
Cts 24°C
Paz 25°C
Pts 26°C

Kadınlardan örnek proje

Kadınlardan örnek proje
REKLAM ALANI
Mayıs 6, 2017 12:27 pm
1.623
A+
A-

 

Kadınlardan örnek proje

Ortaca’dagönüllü kadınlar tarafından kurulan “Dalyan Örgü Kulübü” sosyal sorumluluk projelerine imza atıyor.Haftada 1 gün Dalyan mahallesindeki DOHAKDER’de toplanan hayvan dostu gönüllüler burada örgü yapıyorlar.

1 (15)

Bir süre önce ördükleri, atkı, bere, kazak gibi kışlık giysileri Erzurum’da ihtiyaç sahibi öğrencilere gönderen kulüp üyeleri, ardından örgülerle ağaçları süsleyerek çevre bilinci oluşturdu.

Son projesini sokak hayvanları için yapan Dalyan Örgü Kulübü üyeleri, ördükleri kazak, bere, çeşitli süs eşyalarını Dalyan hayvan barınağı ve sokak hayvanları için bağışladı.

Barınak gönüllüleri tarafından küçük fiyatlarla satılacak olan ürünlerden elde edilecek olan gelirle, mama, ilaç alınacak. Sokak hayvanlarının kısırlaştırılmasının yanı sıra, hayvan haklarıyla ilgili eğitim çalışmaları yapılacak.

 

-Dalyan Örgü Kulübü’nü kuraraksosyal projeler yapmaya çalışan gönüllüler olduğunu söyleyen Türkan Ölmez,”İlk projemizdeErzurum’da ihtiyaç sahibi çocuklara bereler ördük ve yolladık. İkinci projemiz “Örgü Bombası” adı altında Dalyan’da bank giydirdik ve ağaç süsleyerek çevrenin güzelleşmesi için, temizliği için dikkat çekmek istedik. Üçüncü projemizde de can dostlarımız sokak hayvanlarımız için örgüler yaptık.

Küçük de olsaböyle bir çalışma zannediyorum biraz dikkat çekecek, insanların ilgisini çekecek. Çok cüzi fiyatlara satılıyor, meblağ hiç önemli değil, önemli olan gönülden gelmesi. Herkesi bekliyoruz, bunlar satılınca bunların geliriyle hayvanlarımıza ilaç alacağız, kısırlaştıracağız, yemek alacağız” dedi.

 

-Gönüllü Beste Başdoğanda sosyal projeler için çalışmanın kendilerini mutlu ettiğini dile getirdi. Başdoğan, “Bir canlıya hizmet vermek, onlara katkıda bulunmak psikolojik olarak hepimizi çok mutlu ediyor. Onların mutlu olduğunu görmek iki kat çalışma azmi veriyor. Dolayısıyla şimdi hepimiz hep bir şeyler için üretmeye başladık ve bu böyle hızla devam ediyor. Daha da iyi projeler üreteceğiz” diye konuştu.

 

-Sokak hayvanları ve barınakta yaşayan köpek ve kediler için böyle bir projenin başlatıldığı için destek verenlere teşekkür eden Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği (DOHAKDER) Başkanı Mebrure Kuzey Blom, “Bu yapılan her şeyden önce bir farkındalık çalışması. Biz bu duyarlılığa ve güzel insanlara çok teşekkür ediyoruz. Çünkü onlar bir problemin parçası olmadılar ve çözüme katkıda bulundular. Keşke herkes onlar gibi duyarlı olsa, bu soruna insani ve çağdaş bir şekilde çözüm bulsak. Böyle bir proje insanlarda hayvanların sevildiği, korunduğu izlenimi uyandırılmış oluyor. Her şeyden önce bizim için önemli olan da o. Biz bu tür projelerden elde edilen gelirlehayvanların daha çok korunması, hayvan haklarıyla ilgili eğitim çalışmaları yapacağız”ifadelerini kullandı.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.