Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 18°C
Az Bulutlu
Muğla
18°C
Az Bulutlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C
Çar 22°C

Köyceğiz gölü taştı ev ve işyerlerini su bastı

Köyceğiz gölü taştı ev ve işyerlerini su bastı
REKLAM ALANI
Şubat 2, 2015 7:56 am
2.067
A+
A-

Köyceğiz gölü taştı ev ve işyerlerini su bastı

 

Köyceğiz son bir haftadır aralıklarla devam eden yağışlar nedeniyle ev ve işyerlerinde su baskınları meydana geldi.

 

Bölgede etkili olan şiddetli lodos nedeniyle de Köyceğiz gölünde su seviyesi yükseldi. Köyceğiz kordonunda bulunan işletmeleri sular altında kaldı.

-Palmiye merkezini su bastı

Palmiye merkezinde görevli Peyzaj Mimarı Önder Üstündağ: “Son sel olayından sonra yaklaşık 70 dönümlük alanda sel baskını oldu. Seralarımızın çoğuna da su girmiş durumda. Şu anda kurtarabildiğimiz bitkileri kurtarmaya çalışıyoruz. Genelde tropik bitkilerle çalışıyoruz. Suya dayanıksız bitkiler bunlar. Sel sonrası bu bitkilerdeki mantar ve benzeri hastalıklarla da mücadele ediyoruz. İlçede üç gündür şiddetli yağmur yağıyordu. Etrafımız tamamen suyla da çevrili, göl de taşınca biz de zor durumda kaldık” diye konuştu.

Köyceğiz Kaymakamı Gürkan Demirkale, lodos nedeniyle gölde ve kanallarda şişme olduğunu söyledi.

Göldeki taşma nedeniyle ilgili olarak birimlerin vatandaşlara uyarılar yaptığını ifade eden Demirkale, “Lodos nedeniyle yaşanan bir durum. Bizde önlemlerimizi alıp, sıkıntısı olanlara yardımcı olacağız. Bölgede Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) ekipleri de hazır beklemekte. Göl kenarında su giren bir kaç ev ve işyeri var. Bunlarla ilgili de çalışmalar sürüyor” dedi.

 

Dalyan kanalı da yükseldi

 

Ortaca İlçesi’nin Dalyan Mahallesi’ndeki kanal son günlerde aralıksız yağan yağmurlar Şiddetli lodos Dalyan Kanalinda da tasmalara neden oldu

Bazi iskeleler ve iskelede bulunan restoranların masa ve sandalyeler ‘i su altı OMR_2503nda kaldı.

Vatandaşlar zor anlar yaşadı.

OMR_2510

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.