Dolar 32,3355
Euro 35,2046
Altın 2.246,80
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 14°C
Yağmurlu
Muğla
14°C
Yağmurlu
Çar 14°C
Per 14°C
Cum 13°C
Cts 14°C
REKLAM ALANI
Ocak 5, 2018 12:23 pm
1.574
A+
A-

Muğla İl Sağlık Müdürü Dr. İskender Gencer’den ilginç icraat:

“Tasfiyenin adını entegre yaptı”

Havadan ve karadan ulaşımın araçla sağlanamadığı durumlarda vatandaşın imdadına koşan kuruluşlar arasında ilk akla gelen Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) Muğla istasyonlarındaki başarılı personeli ‘entegre’ adı altında ‘pasifize’ ediliyor.

OMR 0042 -

Muğla İl Sağlık Müdürü Dr. İskender Gencer, UMKE istasyonlarının kapatılmadığını, personellerinin kadrolarının bulunduğu hastanelere döndürüldüklerini söyledi.

IMG 20180105 WA0000 -

UMKE ekibinde, hastanelerde kadrolu olan toplum sağlığı teknisyeni, hemşire, röntgen teknisyeni, labaratuvar teknisyeni, anestezi teknisyeni, pratisyen tabip ve benzeri branşlardan gönüllü olarak çalışan personel bulunuyor. UMKE gönüllüleri, savaşta, doğal afette, yangında, arama kurtarmada, her türlü olumsuz hava koşullarında 24 saat görev yapabilecek şekilde eğitim alıyor. Aldığı eğitimlerle diğer sağlık ekiplerine büyük katkı sağlıyor.

-Kapatmadık personeli dağıttık

Ek istasyonlara ihtiyaç duyulduğunu açıklayan Muğla İl Sağlık Müdürü Dr. İskender Gencer, ilk olarak UMKE’yipasifize etti.

İskender Gencer, UMKE istasyonlarının kapatılmadığını, personellerinin kadrolarının bulunduğu hastanelere döndürüldüklerini söyledi.

Muğla İl Sağlık Müdürü Dr. İskender Gencer, ek istasyonlara ihtiyaç duyulduğunu ifade ederek, hastanelerde duyulan personel ihtiyacından dolayı geçici görevli (UMKE) personellerinin görevlendirmelerinin uzatılmadığını, turizm sezonunda neredeyse her gün bir vakaya ulaşan Babadağ, Akyaka, Güllük ve Dalaman UMKE ekiplerini hastane ve sağlık istasyonlarında görevlendirildiğini açıkladı.

-Vatandaşlardan tepki

Bölgedeki UMKE istasyonlarının pasifize edildiğini öğrenen vatandaşlar tepki gösterdi.

Yusuf Taş, UMKE personelinin, özellikle Bodrum, Marmaris ve Fethiye’de yoğun olarak kurtarma çalışmalarına katıldıklarını duyduklarını ifade etti.

Taş, “Sağlık ekiplerinin ulaşamadığı yerlerde UMKE görevlileri canla başla görev yapıyor. Yaptığı çalışmalardan özel eğitimler aldıklarını görüyoruz. Örneğin geçtiğimiz günlerde Dalaman’da zeytin ağacından düşen bir kişiyi saatler süren bir tırmanış ve zorlu bir mücadelenin ardından hem ilk müdahaleyi yaptılar hem de dağdan indirerek sağlık ekiplerine teslim ettiler. Bu eğitimleri almayan kişilerle bunu başarmaları imkansız. Bu kadar eğitimli elemanları hastanelerde görevlendirip hiç eğitimi olmayan kişileri zor koşullarda görev yaptıracaklar. Daha önce Valilik oluru ile görevlendirilen bu personelin valiliğin olaya el atmasıyla eski haline döndürülmesini istiyoruz. Madem UMKE personeline hastanede ihtiyaç var o zaman neden sağlık istasyonlarında sahada hiç deneyimi olmayan sağlık personeli UMKE’ci gibi görevlendiriliyor. UMKE personelinin donanımlarının daha da geliştirileceği yerde istasyon kapatmanın ya da deneyimli personeli hastanede görevlendirmenin mantığını anlayamıyorum” dedi.

-Dalaman UMKE boş

Dalaman Belediyesi tarafından UMKE personelinin daha uygun şartlarda hizmet etmeleri için tahsis ettiği binada ekip kalmadı. Binada mobil 112 ekipleri nöbet tutuyor.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

  1. isimsiz arkadaş dedi ki:

    yanlış bilgiyle haber yapmaniz üzücü gönüllü lafi en başında yanlis zaten çünkü fazla mesai almak icin hastaneden umkeye gecti hepsi vede hepsi haberci çağırıp yaptığını reklam yapmak gönüllülük esasiyla hic uyusmamaktadir.Bu umkeci arkadaşlarin yeri hastanedir çünkü hastanelerde personel ihtiyacı varken 112 ekiplerinin iş sahasında olmaları gereksiz bir yer kaplama oluyordu gitmeleri yerinde bir uygulamadır.Ayrica siz habercilerin tarafli haber yapmalari da gercekten düşündürücüdür.haber yoluyla algı mı yaratılmaya çalışılıyor? Gerçekten birilerini suçlamadan önce tarafsız haber yapilmasini isterdim. o umkenin yerinde duran 112ci arkadaslar da gerekli egitime sahip kisiler umkecilerin esasi afad ekipleridir umke adi ustunde gonulluluk esas ise önüne gelenin umke ekibine dahil olmasi uygun değildir.laboratuvarci rontgenci arkadaslarin kurtarma isinde yeri varmidir sizce lutfen boyle sacma haberler yapmayin…teşekkürler