Dolar 32,5855
Euro 34,7974
Altın 2.507,93
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 12°C
Hafif Yağmurlu
Muğla
12°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Muğla’da Tıp Bayramı’nda ’Sağlık Emekçileri’ heykeli açıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından, 14 Mart Tıp Bayramı’nda ’Sağlık Emekçileri’ heykeli açılışı yapıldı. Pandemi ve depremde hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının anıldığı açılış, Menteşe ilçesi Yalçın İnan Parkı’nda gerçekleştirildi. Açılışta …

Muğla’da Tıp Bayramı’nda ’Sağlık Emekçileri’ heykeli açıldı
REKLAM ALANI
Mart 14, 2023 1:00 pm | Son Güncellenme: Mart 14, 2023 3:50 pm
416
A+
A-

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından, 14 Mart Tıp Bayramı’nda ’Sağlık Emekçileri’ heykeli açılışı yapıldı.

Pandemi ve depremde hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının anıldığı açılış, Menteşe ilçesi Yalçın İnan Parkı’nda gerçekleştirildi. Açılışta konuşma yapan Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, “Tüm sağlık çalışanlarımızın bayramını kutluyorum. Özellikle pandemide ve deprem sürecinde sağlık çalışanlarımızın önemini gördük. Deprem bölgesinde giderek askeri gemide görev yapan sağlıkçılarımızın çalışmalarını yakından izledik. Onlara gereken değer, Türkiye’de verilmiyor. Fakat Muğla’da sağlık çalışanlarına verilen önemi görüyoruz. Başkanımız Osman Gürün’e bu heykel için teşekkür ediyorum. Sağlıkçılarımızın hiçbir zaman hakkı ödenmeyecek” diye konuştu.

Covid-19 salgını döneminde Türkiye’de 557 hekimin hayatını kaybettiğini hatırlatan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, “Pandemi tüm dünyada olduğu gibi Muğla’da da önemli kayıplara neden oldu. Türkiye’de 557 hekimi kaybettik. Bu hekimlerin yetişmesi kolay olmadı. Onlar, maalesef kovid-19 nedeniyle hayatlarını kaybettiler. Ben 1972 yılında mezun oldum. Bu süreçte sağlık sektörü layık olduğu değeri göremedi. Bundan toplumun ne kadar zarar gördüğüne bakılmalı ve sağlık çalışanlarına gerekli değer verilmeli” dedi.

Başkan Gürün, “Hekimle hasta arasındaki ilişki çok önemli. İnsanı sevmeyenin hekimliği yapabilmesi mümkün değil. Ama hekimlerin de sevilmeye ihtiyaçları var. Onları sevelim, ihtiyaçlarına bakalım. Problemlerini dinleyelim. Onlardan en iyi sağlık hizmetini alalım” şeklinde konuştu.

Sevginin tüm problemlerin çözümünde önemli bir aktör olduğunu kaydeden Gürün, “Birbirimizi sevelim arkadaşlar. Sevgiye ihtiyacımız var. Sevgi, büyük problemlerin çözümünde önemli bir aktör oluyor. Anma için bir şey yapmak istedik. Heykel yapalım ve kalsın istedik. Bazı kişiler ölümleri ile de topluma mesaj verir. Heykeli, belediyemizin heykeltıraşı yaptı. Kendisine teşekkür ediyorum. Biz birtakım doğa olayları ile her zaman karşılaşacağız. Önemli olan, hep birlikte ortak kaygı ve sevgiyle çözüm bulmaya çalışmamız. Bunu başarabilirsek, ülkemizin geleceğini çok parlak görüyorum. Sivri dilimizi bırakalım. İnsanlara umut ve sevgi aşılayalım” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.