Dolar 32,3605
Euro 34,9891
Altın 2.324,37
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 24°C
Parçalı Bulutlu
Muğla
24°C
Parçalı Bulutlu
Cum 26°C
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 26°C

Sağlıkçılar’dan eylem

Sağlıkçılar’dan eylem
REKLAM ALANI
Mart 13, 2015 4:05 pm
1.530
A+
A-

Sağlıkçılar’dan eylem

 

Muğla Sağlık-Sen İl Başkan yardımcısı Özgen, “Sağlık çalışanları hüsrana uğradı”

 

 

Muğla Sağlık-Sen İl Başkan yardımcısı Özgen,

 

Ortaca Sağlık-Sen Temsilciliği tarafından, sağlık çalışanlarının umutla beklediği yıpranma payı, ek ödemelerin emekliliğe yansıması gibi hususlarda yapılan açıklamalar ve değinilmeyen lisans tamamlama ve kreş hakkı verilmesi için basın açıklaması düzenlendi.

Dalaman Devlet Hastanesi’nde toplanan Sağlık-Sen üyeleri adına açıklama yapan Muğla Sağlık-Sen İl Başkan yardımcısı Erkan Ş. Özgen, sağlık çalışanlarının umutla beklerken hayal kırıklığına uğradıklarını belirtti.

Özgen basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“14 Mart Tıp Bayramı öncesi Sayın Başbakanımız tarafından sağlık çalışanlarına müjde şeklinde açıklanan hususlar ile ilgili Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanlarının yetkili sendikası Sağlık Sen olarak aşağıdaki görüşlerimizi kamuoyu ile paylaşıyoruz. Sağlık çalışanları insanımızın sağlığının emanetçileri, sağlık sisteminin sigortasıdır. Sağlık çalışanları bugüne kadar kendisine uzanan hiçbir eli geri çevirmediği gibi bundan sonra da insan hayatına zarar verecek hiçbir eylemin içinde olmayacaktır. Bu nedenle, sağlık çalışanları olarak bugün de işimizin başında, aziz milletimizin hizmetindeyiz.

Sayın Başbakan tarafından müjde şeklinde açıklanan nöbet ücretlerinde yüzde 50 oranında artışı, çalışanlar olarak memnuniyetle karşılıyoruz. Nöbet ücretleri dışında sağlık çalışanları olarak, uzun yıllardır mücadelesini verdiğimiz yıpranma payı ve ek ödemelerinin emekliliğe yansıması konularında ise Sağlık Bakanlığı yetkililerinin Sayın Başbakanı yanılttığı ortadadır.

Sağlık çalışanlarına müjde denilerek yapılan açıklamalar, Sağlık Bakanlığı’nın sınıfta kaldığını göstermiştir. Sendikamızın düzenlediği programa katılan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, ‘sizler umudun adısınız’ diyerek onurlandırdığı biz sağlık çalışanları; yıpranma payı, lisans tamamlama ve kreş konusunda Cumhurbaşkanımızın verdiği sözlerin, Sağlık Bakanlığı yetkilileri tarafından yerde bırakıldığını üzülerek görmekteyiz.

Biz sağlık çalışanları için müjde; bütün meslek gruplarını kapsayan yıpranma payı hakkıdır. Biz sağlık çalışanları için müjde, hekim / hekim dışı ayrımı gözetmeden bütün çalışanların ek ödemelerinin emekliliğe yansıtılmasıdır. Biz sağlık çalışanları için müjde, 110 bin sağlıkçıyı ilgilendiren lisans tamamlama hakkının 2015 yılında başlatılacağının açıklanmasıdır. Bu nedenle Sağlık Sen olarak; Sayın Başbakan tarafından yapılan açıklamaların sahanın beklentilerini karşılamaktan uzak olduğunu bir kez daha ilan ediyoruz. Sağlık-Bakanlığı yetkililerinin çok hızlı bir şekilde beklentilerimizi karşılayacak çalışmaları tamamlaması elzemdir. Sağlık Bakanlığı yetkililerinin çalışanları hüsrana uğratan bu hatalarını bir an önce telafi etmesi elzemdir.

Sağlık-Sen olarak, taleplerimizin olduğu kadar verilen sözlerin hayata geçmesi konusunun da takipçisi olmaya devam edeceğiz. Sağlık Sen olarak üyelerimize ve bütün sağlık çalışanlarımıza verdiğimiz sözün arkasındayız. 2015 yılı bütün sağlık çalışanları için yıpranma payı yılı, ek ödemelerin emekliliğe yansıtıldığı yıl olacaktır. 2015 yılı, lisans tamamlama eğitim ve öğretimlerinin başladığı yıl olacaktır. Bizler Sağlık Sen üyeleri olarak bugün işimize sahip çıktığımız ve işimizi bırakmadığımız gibi, hedefe ulaşana dek bu işin peşini de asla bırakmayacağız”

Yapılan açıklamasına sağlık çalışanları alkışlarla destek verdi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.