Dolar 32,5417
Euro 35,0071
Altın 2.428,75
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 23°C
Açık
Muğla
23°C
Açık
Cum 25°C
Cts 24°C
Paz 26°C
Pts 26°C

SLOVAK SEYAHAT ACENTESİ VE MEDYA TEMSİLCİLERİ DALAMAN’DA

SLOVAK SEYAHAT ACENTESİ VE  MEDYA TEMSİLCİLERİ DALAMAN’DA
REKLAM ALANI
Kasım 26, 2021 5:25 pm
1.185
A+
A-

SLOVAK SEYAHAT ACENTESİ VE
MEDYA TEMSİLCİLERİ DALAMAN’DA

Slovakya’dan aralarında seyahat acentesi ve gazetecilerinde bulunduğu 188 kişilik kafile özel uçakla Dalaman Havalimanı’na geldi.

9d88f20b 90ce 4411 9930 0082c00953c8

Dalaman Havalimanı’nda yetkililer tarafından karşılanan kafile işlemlerinin ardından konaklayacakları otele hareket ettiler. Kafile, bölgede tanıtım gezilerine katılacak.-YDA Dalaman Havalimanı Yönetim Kurulu Üyesi Hamdi Güvenç, “2022’nin hazırlıkları erken başladı. Bu da sezonu iyi olacağını gösteriyor. Yani eğer yeni bir dalga olmazsa pandemide iyi bir sezon geçireceğimizi umuyorum. Ve göstergeler, rezervasyonlar onu gösteriyor ki 2019 yılının rakamlarını yakalayacağız. Hatta bazı ülkelerde de geçme ihtimalimiz var” dedi.Hamdi Güvenç, “Slovakya bizim gelişmekte olan pazarlarımızdan biri. Yurt dışına seyahat oranı, gezme oranı oldukça yüksek bir ülke. O ülkenin en büyük tur operatörlerinden Hydro Tur’un sahibi Mikulas Milko’nun aracılığı ile 8 televizyoncu, 180 acenteyle beraber info tur düzenlenmek üzere Dalaman’dalar. Genelde Antalya ile çalışmasına rağmen artık pazar çeşitlendirmesi için Dalaman’ı seçti ve direkt uçak koydu. Bölge turizminin çeşitlendirilmesi anlamında önemli ülkelerden birisi. Bizde kendisine destek çıkıyoruz. Ayrıca Slovakya’da da dijital marketing tanıtım faaliyetleri yürüteceğiz.”-Hydro Tour Sahibi Mikulas Milko, “Slovakya’da en iyi bilinen destinasyon Türkiye. Türkiye’nin içinde de genelde Antalya’ya ve ilçelerine tatile gelirler. Ama bizim için Türkiye’nin Ege kıyıları da çok önemli.

370365c3 546c 471f a56f 88d130dfba18

Bu nedenle bizim İzmir’e uçaklarımız var. Ama gelecek yıldan itibaren de Dalaman’a ful charter uçuş operasyonu başlatmış olacağız. Bu çerçevede seyahat acentesi temsilcileri ve gazetecilerden oluşan bir kafile ile buradayız. Bu bölgeyi tanıtmak ve burada büyümek istiyoruz. Buradaki yerli partnerlerimizle bunu başaracağımıza inanıyorum. Pandemi döneminde tabi ki yolcu sayılarımız ve seyahat sayılarımızda düşüş oldu. Ama bu sene bir toparlama yılı oldu. Gelecek yıl da 2019’a ulaşmayı planlıyoruz. Pandemi tedbirlerinin Türkiye’de çok iyi uygulandığını biliyoruz. Türkiye’den destinasyon olarak herhangi bir şüphemiz yok. Tüm otelciler ve sektörün diğer oyuncuları herkes işini gayet iyi biliyor. Pandemi tedbirlerinden ödün vermediler.

74a6fee5 a08a 42fa 9ee1 1930cf7ec1da

Gelecek sezonunda müşterilerimizi memnun edeceğimizi düşünüyorum”-Dalyan Otelciler ve Turizmciler Derneği Başkanı Ali Mürşit Yağmur ise bölgenin son dönemde İngiliz turistlerin yanı sıra Rus ve Ukraynalı turistlerden de ilgi gördüğünü söyledi.Geçen sene salgın nedeniyle seyahat sektörünün olumsuz yönde etkilendiğini ancak bu yıl aşı oranlarının artması ve Güvenli Turizm Sertifika Programı ile özellikle haziran sonrası hareketlilik yaşandığını anlatan Yağmur, yurt içinde ve yurt dışından ciddi talep gördüklerini ifade etti.Tur operatörleri ile görüşmelerinde 2022 için olumlu sinyaller aldıklarını ve iyi bir turizm sezonu geçireceklerini belirten Yağmur, “Bu nedenle yeni destinasyonlar bizim için çok önemli. Özellikle Dalaman ve çevresini, Muğla’nın güzelliklerini yeni keşfedecek turistler bizim için daha da önemli. Yurt dışına seyahat gezme oranıyla dikkati çeken Slovakların önümüzdeki sezon Muğla’yı keşfetmeleri bizim için önemli.

Gelecek turist sayısının sonraki yıllarda da artacağına inanıyorum. İyi bir sezon geçirmek için her türlü tedbiri alıyoruz. Misafirlerimizi bekliyoruz.” dedi.Gelecek yıl için de hazırlıklara başladıklarını dile getiren Yağmur, amaçlarının iyi bir sezon geçirmek olduğunu ifade etti.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.